Skip to content

Over mij…

Wat meer over mij weten?

Familie, sport en ademen

Iets meer over mij weten? Mijn gezin staat op de eerste plaats, dan sport, ademen en werken moet plezierig zijn. Ik doe het werk rondom ademhaling met veel plezier en haal hier enorm veel energie uit, iedere dag weer leer ik iets nieuws over ademen en wat het doet met je lichaam en je gedrag. Het is verbazingwekkend hoeveel invloed je ademhaling heeft op je dagelijkse leven en in de sport. Dat ademhalen is zo veel omvattend, ik zal daar regelmatig artikelen over schrijven in het blog op deze site.

Op de foto hiernaast sta ik met mijn grootste trots (samen met mijn vrouw) uit mijn leven mijn zoon Tim. Samen doen we al heel wat jaartjes aan Taekwon-do, Tim beoefent deze sport of eigenlijk levensstijl al sinds hij 4,5 was en ikzelf beoefen deze levensstijl sinds eind 2014. We zijn wekelijks 2 à 3 x per week te vinden in de Dojang om iedere keer een beetje beter te worden (improve instead of proving yourself).
Tim en ik geven samen ook les aan de junioren en senioren. Momenteel (jan 2024) bereidt Tim zich voor op het EK Taekwon-do in Polen, hierbij ondersteun ik hem ook met ademhalingsoefeningen voor onder andere de mentale voorbereiding en uithoudingsvermogen, zodat hij het maximale resultaat kan behalen.

Ademhalen is een belangrijk onderdeel in Taekwon-do vooral in tools en sparren. Je uithoudingsvermogen is een sleutel tot winst tijdens sparren of net even beter je tul lopen dan je tegenstander tijdens een toernooi. Spanning tijdens een wedstrijd sparren en hoe deze met de juiste ademhaling onder controle weet te houden. Wanneer je een tul loopt tegen een tegenstander is het altijd spannend en belangrijk om gefocust te blijven ook hier heb je veel hulp aan een juiste ademhaling.

Ademhaling integreren in Taekwon-do is nu voor mij nog vallen en opstaan. Wat wel goed merkbaar is dat sinds ik ben gaan neusademen ook tijdens het sporten mijn conditie is toegenomen en dat ging best snel. Voor nu genoeg verteld, meer info volgt in het blog op deze website. Voor nu blijf rustig ademen in en weer uit.

WORKSHOP OF PRIVE SESSIE

BEIDE VOETEN OP DE GROND

ALLE LEEFTIJDEN EN NIVEAU’S

Translate »
Open chat
Hallo 👋
Waarmee kan ik je van dienst zijn?