Skip to content
Home » Blog » IJsbadsessie, eens is je eerste keer

IJsbadsessie, eens is je eerste keer

  • by

Eerder had ik een workshop gegeven over ademhaling algemeen en ademhalen in de sport aan het kader van Taekwon-do Nieuwegein. Tijdens deze workshop vertelde ik, dat mijn zoon Tim en ik twee dagen voor de presentatie een ijsbad workshop hadden gevolgd en we deelden de ervaring daarvan met de groep.

Of je zin hebt in een ijsbad?

Wat bleek, er waren meer mensen geïnteresseerd in het fenomeen ijsbad. Tsja, dat moet je dan niet zeggen waar ik bij ben, want dan wordt ik nog enthousiaster. Ik zei dus gelijk, diezelfde avond, “zal ik dan een sessie organiseren?” Voor ik het wist hadden zich al 6 enthousiastelingen aangemeld. Dat is natuurlijk leuk, ik heb alleen geen ijsbad…. Geluk of niet mijn zoon loopt stage bij MLAB Utrecht een bedrijf dat zoals ze zelf zeggen: “gewone mensen, ongewoon sterk maakt, door Crossfit, krachttraining en meer” Niet geheel toevallig ken ik de mensen daar via een seminar over “sport and breathperformance” wat ik heb bijgewoond. En laten ze daar nou een “ijsbad” hebben in de vorm van een vriezer. Of we daar gebruik van mochten maken? Ja, en heel dankbaar dat we daarvoor zijn.

Het plannen kan beginnnen

Uiteindelijk breidde het lijstje deelnemers zich uit tot 10 en na wat plannen en een datumprikker, kwam de datum 16 december boven drijven. Dat duurde nog even dus, konden de deelnemers zich nog even goed voorbereiden door wat training vooraf en zich inlezen op de mogelijke gevaren. Een goede voorbereiding is het halve werk en weten wat je doet vind ik belangrijk. Vooraf moeten de deelnemers ook een formulier tekenen, waarin Contra-indicaties staan en voorbereidingen. Het is belangrijk als deelnemer dat je vooraf goed geïnformeerd bent.

D-day, de dag dat het ging gebeuren

Eindelijk was het dan 16 december, zaterdagmiddag om 14:30u, moest iedereen aanwezig zijn. Een grote badhanddoek meenemen en warme kleren, zodat je je goed kon aankleden na de koude ervaring. Na een korte inleiding kon iedereen zich omkleden en kon “het ijsfeest” beginnen. Alle deelnemers deden voor het eerst mee aan een ijsbad en ze hebben het geweldig gedaan. Ze werden stuk voor stuk door mij gecoacht in het ijsbad en naderhand door mijn zoon gecoacht om weer warm te worden met de juiste bewegingen. Hieronder zie je een impressie van deze middag. Heb je zelf interesse in een leuke middag met een ijsbadsessie neem dan contact met me op. Mocht je willen weten wat de prijzen zijn, we rekenen €40,- per persoon, voor groepen tot maximaal 15 personen. De totale duur van de sessie is ongeveer 1,5 uur. Wil je meer zoals bijvoorbeeld een uitgebreide sessie met uitleg over de ademhaling en gerelateerde zaken neem dan eerst contact met me op.

Translate »
Open chat
Hallo 👋
Waarmee kan ik je van dienst zijn?